De nieuwe manier van interactief streamen

De afgelopen maanden heeft het gebruik van online videocommunicatie een enorme boost gekregen. Regelmatig wordt nu de vraag gesteld of wij online webinars, virtuele meetings of masterclasses kunnen streamen. En dan het liefst interactief en zonder veel gedoe.

Online streamen is niet onze core-business. Toch vinden we het idee om live programma’s te maken (we hebben immers een televisieachtergrond en ervaring met het maken van live televisie), waarbij de kijker interactief haar invloed op de uitzending kan uitoefenen, een interessante gedachte.

Kunnen wij, met onze ervaring en gebruikmakend van bestaande technieken, de betrokkenheid van kijkers vergroten? Kunnen we het engagement tussen inhoud, merk en/of boodschap en de kijker versterken? En kan dat op een manier dat zowel de techniek achter de schermen, als die bij de kijker tot het minimale wordt gereduceerd? Dus Plug & Play, zonder dat de kijker software hoeft te downloaden en installeren.

En niet te vergeten: deze dienst moet ook nog eens veilig en betaalbaar zijn. Want inmiddels is wel duidelijk geworden dat er wel degelijk een “prijskaartje” zit aan het gratis gebruik van bijvoorbeeld Zoom. Zo kunnen ongenode gasten zonder uitnodiging virtuele ontmoetingen hacken en verstoren.

Voor betaalde interactieve diensten daarentegen moet de klant vaak diep in de buidel tasten. Dat weten we uit eigen ervaring, want op menig offerte die we uitbrachten, waarbij we gebruik maakten van de diensten en platforms van onze toeleveranciers, bleef het oorverdovend stil.

Kan online streamen niet anders? Flexibel, toegankelijk, betaalbaar en toch ook interactief?

Omdat we, gedwongen door corona, het toch wat rustiger hadden, zijn we gaan nadenken over een alternatief. Dat is WebCast4All geworden. Een interactief streaming platform in een browser omgeving. Kijkers kunnen deelnemen aan de uitzending in de vorm van chats en stellingen. En het platform kan eenvoudig aangepast worden in de look and feel van onze klanten.

Ook is het mogelijk om kijkers vanachter hun webcam ‘live’ in de uitzending te schakelen. Met toffe realtime graphics onder de knop om uitslagen van stellingen te visualiseren. En de mogelijkheid om powerpoints ‘live’ mee te schakelen. Kortom een veelzijdig, interactief en flexibel platform. Maar wel met de professionele kwaliteit die men van ons verwacht.

Wij denken dat het ons gelukt is. Maar wat vinden jullie?

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je online kunnen uitnodigen voor een demo uitzending. En je zelf kunt ervaren of interactief streamen via WebCast4All ook jou kan helpen met zowel jouw interne als externe online communicatie.