Reportage

Gemeente Rotterdam


Een reportage, sfeerverslag of After Movie?
IN2Content produceert journalistiek gemaakte video’s van events, bijeenkomsten en gebeurtenissen.Over deze productie


Met een reportage wordt over het algemeen een verslag van een nieuwswaardige gebeurtenis bedoeld. Met een korte en krachtige video wordt een samenvatting gegeven van een bijeenkomst of gebeurtenis. Zo vroeg de gemeente Rotterdam ons, omdat er in  jaren niet zo veel sneeuw meer was gevallen, een sfeerverslag te maken, welke daags online verspreid moest worden via haar socials.

‘Reportage’ is een veelomvattend begrip. Een mini-docu, een interview en vele andere vormen en stijlen worden ook vaak onder de term ‘reportage’ gevat. Kenmerkend is vooral de actualiteit. De video wordt in korte tijd gemaakt, met de bedoeling deze zo snel mogelijk te verspreiden.

IN2Content heeft de mensen en middelen beschikbaar om vrijwel direct na afloop van een gebeurtenis een reportage klaar te hebben om te verspreiden. Ook is het mogelijk om al tijdens het maken van de reportage korte teasende fragmenten te verspreiden, die de kijker attenderen op de reportage die later online komt. Met de nieuwste ‘connected camera’ techniek kan er al worden gemonteerd met de beelden van de cameraman, terwijl deze nog aan het filmen is. Daardoor kan de video nog sneller beschikbaar zijn en online worden gedeeld.

pinguin zwart

Meer voorbeelden van reportagevideo's


IN2Content heeft de afgelopen jaren honderden reportages geproduceerd. Voor overheden, gemeenten, bedrijven en NGO's. De ene keer bovenop de actualiteit en direct na een event of gebeurtenis online. De andere keer met wat minder tijdsdruk. Met en zonder teasende snippets (een kort teasend fragement). U vraagt, wij draaien.Meer weten?


Moet of het snel of is er minder haast? IN2Content produceert reportages gemaakt door makers met een journalistieke kijk op zaak, waardoor jouw verhaal altijd het best naar voren komt. Neem voor inforamtie contact op met Erik Bibo.

Erik Bibo