Reportage

TNO

Een reportage, sfeerverslag of aftermovie?
IN2Content produceert journalistiek gemaakte video’s van events, bijeenkomsten en gebeurtenissen. Maar ook in serie gemaakte formats, zoals bijvoorbeeld deze video voor TNO.

Over deze productie

Met een reportage wordt over het algemeen een verslag van een nieuwswaardige gebeurtenis bedoeld. Met een korte en krachtige video wordt een samenvatting gegeven van een bijeenkomst of gebeurtenis. ‘Reportage’ is een veelomvattend begrip. Een mini-docu, een interview en vele andere vormen en stijlen worden ook vaak onder de term ‘reportage’ gevat. Kenmerkend is vooral de actualiteit. De video hierboven is er een uit de serie 'Tijdmakers' die IN2Content produceert voor TNO. Bedoelt om intern en extern te laten zien wat voor gave dingen TNO ontwikkelt. Een vaste vormgeving met vaste leader, zodat elke video familie van elkaar wordt, met een vaste afsluiter. Op deze manier formateer je het idee en kan je doorbouwen.

IN2Content heeft de mensen en middelen beschikbaar om actuele reportages te produceren en te verspreiden. Ook is het mogelijk om al tijdens het maken van de reportage van bijvoorbeeld een evenement korte teasende fragmenten te verspreiden, die de kijker attenderen op de reportage die later online komt. Met de nieuwste ‘connected camera’ techniek kan er al worden gemonteerd met de beelden van de cameraman, terwijl deze nog aan het filmen is. Daardoor kan de video nog sneller beschikbaar zijn en online worden gedeeld.

Meer voorbeelden van reportagevideo's

IN2Content heeft de afgelopen jaren honderden reportages geproduceerd. Voor overheden, gemeenten, bedrijven en NGO's. De ene keer bovenop de actualiteit en direct na een event of gebeurtenis online. De andere keer met wat minder tijdsdruk. Met en zonder teasende snippets (een kort teasend fragement). U vraagt, wij draaien.

Meer weten?

Moet of het snel of is er minder haast? IN2Content produceert reportages gemaakt door makers met een journalistieke kijk op zaak, waardoor jouw verhaal altijd het best naar voren komt. Neem voor meer informatie contact op met Erik Bibo.