Registratie met meerdere camera's

WSP Rijnmond

Eén of meerdere camera’s inzetten bij een opname? Voor WSP Rijnmond registreerde IN2Content in twee uur tijd het ‘Blind Date Evenement’. Een goed voorbeeld van een logistieke operatie met meerdere camera’s.

Over deze productie

Soms is voor het maken van een video één camera niet voldoende. Gebeuren er bijvoorbeeld meerdere activiteiten tegelijkertijd? Kan een opname niet over, moet het er in één keer allemaal opstaan (bijvoorbeeld bij een gesprek tussen meerdere personen)? Of wil je live streamen? Dan zijn twee, drie of soms zelfs meer camera’s bijna altijd een vereiste. Camera’s kunnen ‘los’ van elkaar draaien en in de montage wordt van al het beeldmateriaal een video gemonteerd. Maar camera’s kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld. De opname wordt dan ‘geschakeld’ en het hele programma kan in één keer worden opgenomen of ‘live’ worden gestreamd. Compleet met alle vormgeving.

Sander en de Hartenjagers is een format van het Werkgevers Servicepunt Rijnmond. Voor het ‘Blind Date Evenement’, geïnspireerd op het TV-Programma Blind Date, werden werkgevers en 50+ werkzoekende uit de regio Rijnmond middels een ontbijt aan elkaar gekoppeld. Onze camera’s registreerden tegelijkertijd op verschillende plekken gesprekken tussen werkgevers en werkzoekenden en namen tussendoor ook nog alle interviews en presentatieteksten op. En dat allemaal binnen een strak schema van nog geen twee uur. Een logistieke operatie met drie camera’s, twee geluidsmensen, visagist, regisseur en twee producers. Zonder de inzet van meerdere camera’s was het niet mogelijk geweest deze video te realiseren.

Meer voorbeelden van registraties

Een programma wat live gestreamd wordt, een presentatie of een interview. Eén camera is dan vaak niet genoeg. Hieronder enkele voorbeelden van video's voor TNO, de gemeente Rotterdam, het ministerie van Defensie en de KvK,  die met meerdere camera's zijn opgenomen.

Meer weten?

Een, twee of misschien drie camera’s? De makers van IN2Content zijn specialisten met een televisie achtergrond. We weten dus precies waar we over praten. Tegelijkertijd houden we ook inhoud, planning en begroting scherp voor onze opdrachtgevers in de gaten.

Klantreview

Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat van het Blind Date Evenement, dank hiervoor! Het ziet er super uit en de meerwaarde van de 50+er komt er zo goed in terug. Eveneens de sfeer van het evenement, als ik naar de video kijk is het net alsof ik er weer ben. Goed gedaan!

J. (Jennifer) Mercera
Marketing adviseur, WerkgeversServicepunt Rijnmond