Provincie Gelderland

Aan het doorvoeren en op de juiste manier hanteren van een huisstijl in alle content die je voor een opdrachtgever maakt hechten wij bij IN2Content grote waarde. Meestal gaat het dan om openers, sluiters, een screenbug en hoe naamtitels worden vormgegeven. Bij provincie Gelderland gaan ze nog een stapje verder. Zo bestaan al hun animaties consequent uit dezelfde tekenstijl.

Uitdaging

IN2Content is sinds 2022 leverancier van video’s en animaties voor provincie Gelderland. Totally Traffic was de eerste animatie die we voor de provincie mochten produceren. De animatiestijl die de provincie gewend was te gebruiken moest vanaf “nul” worden nagemaakt. Daarbij kwam ook nog eens de tijdsdruk van een productieperiode van slechts twee weken. Erg weinig voor een animatie van ruim twee minuten.

Resultaat

In hele korte productieperiode wisten we voor provincie Gelderland een nieuwe animator te vinden, een animatiestijl te adopteren én een mooie animatie te maken zonder concessies te doen aan proces en inhoud. De belangrijkste feedback die je als producent kunt krijgen is een vervolgopdracht. En die zijn inmiddels gekomen, net als een tweede animator die we inmiddels aan het team hebben toegevoegd.

Aanpak

IN2Content werkt met een netwerk van freelance vormgevers. Ieder met een eigen stijl. Binnen dit netwerk zijn we op zoek gegaan naar een animator die niet alleen zich de tekenstijl van provincie Gelderland kon eigen maken, maar die ook de ruimte had in zijn agenda om binnen twee weken te kunnen opleveren. In de tussentijd  werd de tekst geschreven, de voice-over gecast en audionabewerking georganiseerd. Door heldere afspraken met de opdrachtgever, door dagelijkse online updates van alle vorderingen en directe feedback, kregen we het voor elkaar de animatie op tijd én naar wens op te leveren.

Meer animaties voor deze opdrachtgever

In de door de provincie Gelderland gewenste stijl produceren we nu regelmatig nieuwe animaties. We zetten hier twee animatoren voor in, die werken met een groeiende database aan decors, figuren en objecten. Zo kunnen ze gemakkelijk werk van elkaar overnemen, is de tekenstijl gewaarborgd en leveren we aan onze klant de gewenste animatis altijd binnen deadline en begroting.

Meer weten?

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een animatie? Wat zijn de mogelijkheden? En waarom is het maken van een animatie soms zo tijdrovend. We vertellen je graag meer.

Klantreview

Het resultaat is prima en de samenwerking was dat ook! Wow mooi hoor! Professioneel filmpje! Goed is-ie geworden zeg! Waar vinden jullie die mensen die dit zo weloverwogen allemaal zo duiden? Wow! Ik vond het snelle schakelen en open staan voor alle feedback enorm prettig in de samenwerking.

Compilatie van reacties van verschillende opdrachtgevers binnen provincie Gelderland