iTour

Kustwacht

IN2Content produceerde voor een originele entree van de directeur van de Kustwacht en dagvoorzitter van de JenV iTour ‘een knallende video’.

Over deze productie

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert jaarlijks voor stakeholders de JenV iTour, waarin samenwerken aan veiligheid centraal staat. ‘Verzorg met een knallende video een originele entree voor de dagvoorzitter, de directeur van Kustwacht Nederland’ luidde in het kort de opdracht.

De makers van IN2Content verzonnen een video met knipoog. Terwijl het publiek in de zaal in afwachting is van de opening van de bijeenkomst, dringt langzaam het zware geluid van een naderende helikopter de zaal binnen. De lichten gaan langzaam uit en op het scherm verschijnt de helikopter. De muziek zwelt aan en vanuit de helikopter daalt de dagvoorzitter neer. Eenmaal geland gaat hij op weg naar de zaal, waar inmiddels de gesprekken zijn verstomd en iedereen aandachtig naar het scherm kijkt en zich afvraagt wat er gaat gebeuren. Aan het einde van de video stapt in levenden lijve de dagvoorzitter uit de coulissen het podium op en maakt de overgang tussen film en werkelijkheid.

Soortelijke producties

In opdracht van het Adviescentrum Brandveilig Wonen (ACBW) produceerde IN2Content een soortelijke video. In deze video wordt zichtbaar hoe in appartementsgebouwen door menselijk handelen onveilige situaties ontstaan. De brandweerman in de video stapt aan het einde van de video het podium op.

Meer weten?

Film als interactief onderdeel van een event, presentatie of bijvoorbeeld een expositie. De afgelopen jaren hebben we op dit vlak verschillende producties geproduceerd. Meer weten of dit voor jou ook een optie kan zijn? Neem contact op met Erik Bibo die je graag de mogelijkheden laat zien.