Brandveiligheid

Adviescentrum Brandveilig Wonen

In de video die IN2Content produceerde in opdracht van het Adviescentrum Brandveilig Wonen (ACBW) wordt zichtbaar hoe in appartementsgebouwen door menselijk handelen onveilige situaties ontstaan.

Uitdaging

Het Adviescentrum Brandveilig Wonen (ACBW) is een deskundig en onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in brandveiligheid in en om appartementsgebouwen. ACBW wilde op een laagdrempelige manier laten zien waar en hoe er onveilige situaties kunnen ontstaan.

Resultaat

De film laat in een korte tijd een aantal herkenbare situaties zien. Na het zien van de film, door bijvoorbeeld de leden van een VVE, kunnen medewerkers van ACBW makkelijker en effectiever gesprekken voeren.

Aanpak

Het risico op een brand is 1 op de 65 huishoudens. En 60% van de fatale branden ontstaat door onbedoeld verkeerd menselijk handelen. Ons advies was om in te zoomen op dit gegeven, om vervolgens ACBW te presenteren als een organisatie met de juiste kennis en ervaring.

In de film maken we de urgentie zichtbaar. Zonder dat de kijker dat vooraf weet, krijgt hij een aantal situaties te zien, die vaak niet goed geregeld zijn in appartementencomplexen, maar die wel kunnen leiden tot gevaarlijke situaties.

Meer weten?

Ook weten hoe we jouw verhaal op een unieke manier in beeld kunnen brengen? Neem dan contact op met Erik Bibo.

Klantreview

Gisteravond de première van onze film bij de brandweer in IJsselstein gehad: 25 man/vrouw erg enthousiast! Zowel mijn collega Pascal en ik hebben jullie als professionals leren waarderen.

Kees-Jan Hoogerheide
Mede-eigenaar ACBW