Aftermovie

Netherlands Maritime Technology

Een aftermovie is een video die gemaakt wordt om terug te blikken op een evenement of bijeenkomst. De door IN2Content geproduceerde aftermovie van het Maritime Awards Gala in opdracht van Netherlands Martime Technology (NMT) scoorde hoog op de social media.

Over deze productie

Aftermovies worden vaak gemaakt van bijeenkomsten en evenementen. Bezoekers van het evenement hebben dan na afloop de kans om nog eens terug te blikken. En ben je zelf niet aanwezig geweest, dan kun je toch iets meekrijgen van de inhoud en sfeer van het evenement. Een aftermovie wordt ook vaak ingezet ter promotie van een volgend event. Bij een jaarlijks terugkerend evenement kan de aftermovie van de editie van het jaar daarvoor worden gebruikt als smaakmaker. Bij een aftermovie is het belangrijk dat zowel sfeer als inhoud van de dag goed overkomen. Wij combineren daarom vaak een afwisselend gebruik van sfeerbeelden en korte quotes van sprekers en deelnemers.

Het doel van deze aftermovie voor het Maritime Awards Gala in opdracht van Netherlands Maritime Technology (NMT) was niet alleen een feestelijk verslag te maken, maar vooral ook om het verhaal van de maritieme sector, een sector die belangrijk is voor de Nederlandse én Europese economie, in de spotlights te zetten. Ermee rekening houdende dat de video voornamelijk gezien zou worden op smartphones, kozen we samen met de opdrachtgever voor een Mobile First benadering. De eerste versie van de video werd gemaakt in 4:5 verhouding. Later volgde de 16:9 versie.

Dat deze keuze een succes was bleek al snel. De video werd op de diverse sociale media, maar voornamelijk via LinkedIn, goed gedeeld en scoorde daar meer dan twee keer zoveel views dan alle berichtjes die NMT deelde op LinkedIn in de drie maanden voor het evenement.

Meer voorbeelden van aftemovies

Met een aftemovie wordt een samenvatting gegeven van een bijeenkomst of gebeurtenis. IN2Content produceerde de afgelopen jaren honderden van dit soort video’s. Hieronder een kleine selectie.

Meer weten?

IN2Content produceert aftermovies gemaakt door makers met een journalistieke kijk op zaak, waardoor jouw verhaal altijd het best naar voren komt. Neem voor meer informatie contact op met Erik Bibo.