Hollywood technieken voor film FloriWorld

Regelmatig schrijven we hier over producties waar we op dit moment mee bezig zijn. Een daarvan is “Daan The Movie”. Een film voor het experience center FloriWorld dat later dit jaar opent en waarin bloemen centraal staan. IN2Content ontwikkelde voor FloriWorld de hoofdattractie en een pre-show. In deze film vergeet de hoofdfiguur op de dag van zijn bruiloft het bruidsboeket, waarna een sprookjesachtig verhaal ontstaat.

Grote delen van deze film zijn opgenomen in een zogenaamde greenscreen studio. In het verhaal ontwaakt de hoofdfiguur na een botsing met zijn auto in een wereld waar alles groter is dan hijzelf. Zijn auto wordt opgetild door een meisje, hij valt in een tulp en vliegt op de rug van een bij door de veiling in Aalsmeer. Complexe scènes waar Hollywood-achtige technieken voor zijn ingezet.

Alle shots in de film zijn eerst uitgetekend in een storyboard. Met behulp van het storyboard weet iedereen precies wat er van hem of haar verwacht wordt om het gewenste eindresultaat te bereiken. En er kan heel efficiënt worden gewerkt. De woonkamer van de hoofdpersoon is maar voor een deel gebouwd en ook de tulp waar hij later invalt is een combinatie van decor en animatie. De auto die wordt opgetild hangt in het plafond van de studio en eenmaal op de rug van de bij staat er een batterij windmachines buiten beeld om de haren en de kleding van de acteur te laten wapperen.

Na de opnames zijn de studiobeelden in de computer gecombineerd met de op locatie opgenomen beelden en/of animaties. De kijkhoek, lenshoek, maar ook de snelheid tussen voor- en achtergrond zijn daarbij nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarvoor moesten hele scènes in 3D worden nagebouwd en is er gebruik gemaakt van onder andere technieken zoals ‘motion tracking’.

Op deze manier is de hele film shot voor shot opgebouwd. De productieperiode heeft dan ook niet voor niets ruim anderhalf jaar geduurd. Benieuwd naar het eindresultaat? De deuren van FloriWorld openen binnenkort. Naast de film “Daan The Movie” zijn er tal van andere attracties te bekijken.

in2content-floriworld-hollywood-1.jpg
in2content-floriworld-hollywood-2.jpg
in2content-floriworld-hollywood-3.jpg